Webbplatsens överlägg

Världens största marknader

Om vi lämnar marknaderna i Sverige en liten stund så tänkte vi i den här delen gå igenom några av världens största marknader. Runt om i hela världen finns det olika sorters marknader som kan skilja sig emellan.

Kashghar

I den kinesiska staden Kashghar hittar vi världens största marknad. Staden ligger ute i öknen och är omgiven av bergskedjor vilket också betyder att marknaden hålls på en av världens pampigaste platser. Marknaden i Kashghar besöks av 200 000 besökare varje dag. Marknaden har plats för alla produktområden som en marknad bör ha. Du kan köpa mat, djur, möbler och kläder men det som gör denna marknad något mer ovanlig är att du kan köpa torkade ödlor, ormar och andra produkter som i västvärlden är otänkbara.

Chatuchak marknaden

Ett annat asiatiskt land dit människor från hela världen vallfärdar för att gå på den berömda marknaden är Thailand och staden Bangkok. Där finner vi en marknad som täcker 35 hektar. Marknaden heter Chatuchak och har över 10 000 marknadsstånd där du kan köpa mat, kryddor, kläder och möbler.

Marrakesh marknad

I Marockos huvudstad Marrakesh hittar vi Marrakesh marknad. På marknaden hittar du textilier och mat. Men det som gör Marrakesh marknad extra värd ett besök är att de bjuder på underhållning i form av olika shower.